Organic Wine of Meonia åbner Gastronomisk Hus med Økologisk Café og Restaurant på Møn 1. juni 2011

meonia

Organic Wine of Meonia åbner sit Gastronomiske Hus med Økologisk Café og Restaurant i Fanefjordgade no. 98 i Askeby på Møn den 1. Juni

Med åbningen af en Økologisk Restaurant og et Gastronomisk Køkken i et Gastronomisk Hus på Møn er der skabt mulighed for at producere lokale, økologiske fødevarer i et certificeret økologisk køkken på Møn.

Det Gastronomiske Hus åbner den 1. juni med en reception for inviterede venner, kolleger og samarbejdsparter. Den 2., 3. og 4. juni er huset åbent for offentligheden. Restauranten er åben fra 11 til 21, og der serveres lokale kvalitetsfødevarer med mulighed for dansk vin og/eller lokalt øl til maden. Menuen er rullende, rettet ind efter tilgængeligheden af friske råvarer.

Vi håber I gode folk på Møn og i Vordingborg Kommune i øvrigt vil tage vel imod dette bud på en Økologisk Restaurant og et Økologisk Gastronomisk Køkken her på Møn, og at lokale fødevareproducenter vil benytte sig af muligheden for at producere deres økologiske fødevarer i vores certificerede køkkenfaciliteter. Vel mødt den 2., 3. og 4. juni og fremover.

Organic Wine of Meonia a.m.b.a. er et kooperativ, som blev etableret i 2008 med det formål at producere økologisk kvalitetsvin på Møn samt at etablere og drive et Gastronomisk Hus.

Vinmarkens 2.500 vinplanter blev plantet i 2008 og er i fuld gang med at vokse til. Den første lille og vellykkede vinproduktion blev lavet allerede det andet år.

Det Gastronomiske Hus er i huset Fanefjordgade no. 98 i Askeby på Møn, og det ejes af Meonia. Huset er fra 1900, og det var i gamle dage lokal slagterbutik. Mange mønboere har den gamle slagterbutik i nostalgisk erindring. Efter en stor indsats af lokale håndværkere og af andelshaverne danner bygningerne i dag rammen om Meonias Gastronomiske Hus: Meonias vineri, Meonias Gastronomiske værksted og Meonias besøgs- og kursuscenter med økologisk café og restaurant, kort sagt et omdrejningspunkt for lokale kvalitets fødevare produkter.

Meonias Gastronomi Værksted omfatter produktionskøkken, grovkøkken og syltekøkken af meget høj standard med en række støttefunktioner, og faciliteterne er godkendt af fødevaremyndighederne til at håndtere økologiske fødevarer med de fornødne tilladelser og certifikater. Lokale fødevareproducenter kan derfor benytte Meonias Gastronomiske Værksted til at producere økologiske fødevarer med Meonias tilladelser og certifikater i stedet for selv at tage besværet med disse ting, dem har Meonia taget sig af. Og mulighederne er rigtig mange.

Meonias Gastronomi Værksted har fået bevilget økonomisk støtte til etablering af produktionskøkkenet fra den Lokale Aktions Gruppe LAG under Landdistriktsprogrammet. Målet er klart, at værkstedet skal generere flere lokale arbejdspladser.